loading

Kicsi a bors…

de erős - és ezek szerint jó is. Az Opel Corsa, Combo, Crossland X és Grandland X modelljeinkben dolgozó 1,2-es turbó benzines motor 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben és aztán 2018-ban is kategóriájában megnyerte a Nemzetközi Év Motorja díjat. Gratulálunk!


Az öt autómárkát – köztük az Opelt is – tömörítő PSA csoport Turbo PureTech benzinmotorja idén is elnyerte a Nemzetközi Év Motorja díjat az 1-1.4 literes kategóriában. A 110 és 130 lóerős, háromhengeres motor konstrukciók immáron negyedik éve zsinórban zsebelik be az elismerő díjat.

Miért jó a PureTech motor?

A PSA csoport csak idén 210 szabadalmat jelentett be a háromhengeres benzinmotor-családjára. Az új generációs, nagy sikerű PureTech-et a nagyobb teljesítmény, mindemelett pedig az alacsonyabb fogyasztás és a hatékonyabb működés jellemzi.

Ezen felül van még pár előnye a PureTech motornak, például

  • átlagosan 4%-kal kevesebb a fogyasztása az előző generációhoz képest
  • a gyorsabb motorreakciókat érhetünk el az optimalizált turbófeltöltőnek köszönhetően, ami 20%-kal gyorsabban felépülő nyomatékot jelent 1500/percről
  • a motornak 75%-kal kisebb a részecske-kibocsátása, ami az EU-szabályozás 2020-as életbe lépése előtt is már teljesíti a Valós Közlekedési Emisszió (RDE) követelményeit
  • kompaktabb felépítése miatt sokkal szélesebb körű felhasználást eredményez (beépíthető városi kisautókba, személyautókba, és SUV-modellekbe egyaránt).

Az Opel, Vauxhall, DS, Citroën és Peugeot márkákat tömörítő PSA csoport PureTech motorjait jelenleg Franciaországban és Kínában gyártják, de a termelés fokozása érdekében 2020-ban Szentgotthárdon is megkezdődik a motorok előállítása.

A mostani alkalommal Alain Raposo, a PSA Csoport hajtómű- és alvázfejlesztési alelnöke a következőket mondta: “Büszkén vesszük át egymás után negyedszer ezt a komoly presztízsű díjat, mint fejlesztőink hozzáértésének bizonyítékát. Járműveink többségében már elérhető ez a motor, és a vevőink is nagyon kedvelik. A díj globálisan ismeri el benzinmotorjaink versenyképességét és hatékonyságát, különösképp a háromhengeres PureTech motorét.”

 

A PSA CSOPORT VÉGZI A TOVÁBBI FEJLESZTÉSEKET

Az Opel rüsselsheimi fejlesztőközpontja végzi a PSA csoport új négyhengeres benzinmotorjának a fejlesztését

A PSA csoport nagysikerű, háromhengeres PureTech motorja után a rüsselsheimi fejlesztőközpont felel az új, négyhengeres változatért. A cél a maximális hatékonyság csekély károsanyag-kibocsátás mellett.

A rüsselsheimi fejlesztőközpont veszi át globálisan a műszaki felelősséget a PSA csoport valamennyi márkájának (Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel és Vauxhall) következő generációs benzinmotorjaiért. A négyhengeres motorokat villanymotorokkal közös működésre optimalizálták, és hibridrendszerek hajtóművében alkalmazzák majd. A piaci bevezetés 2022-ben indul.

A jövő fejlesztései Rüsselsheimben

„Globális motorprojektek már akkor Rüsselsheim illetékességébe tartoztak, amikor még a GM része voltunk. Az új generációs, négyhengeres benzinmotorok kifejlesztésével egyik alapvető kompetenciánkat tudjuk érvényesíteni. A takarékos, közvetlen befecskendezésű motorok hibrid-technológiával kombinálva megszilárdítják a PSA csoport eddig is erős pozícióját a CO2-emisszió leszorításában" – jelentette ki az Opel fejlesztési vezetője, Christian Müller.

A rüsselsheimi fejlesztőközpont több évtized alatt jelentős tapasztalatot halmozott fel benzinmotorok fejlesztésében. A mérnökök most a PSA csoport aktuális PureTech négyhengeres családjának alapján dolgozzák ki az új motorgenerációt, amik 2022-től képezik a csoport második benzinmotor-családját. Természetesen ezzel együtt nem tűnnek el a már jól bevált konstrukciók. Az idén negyedjére is kitüntetett háromhengeres PureTech turbók szintén a palettán maradnak. Ezen felül a rüsselsheimi mérnökcsoportok vezetik a teljes PSA csoport könnyű-haszonjárműveinek fejlesztését – a padlóvázaktól és a moduloktól a szériagyártásig. Ezenkívül 15 globális tudásközpontot is telepített a vállalat ide, a tüzelőanyagcellától az ülésekig.

A * jelölt rész kitöltése kötelező
Az Ön személyes adatait a megfelelő adatkezelők fogják kezelni az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Adatvédelemmel kapcsolatos jogaira, valamint elérhetőségi adatainkra vonatkozóan itt talál információt.
Ugrás az oldal tetejére